Abonamente curente: baze de date full-text si bibliografice

Baze de date disponibile în reţeaua universităţii

 

Banner 300x250AP

Abonamente prin consorțiul naţional ANELiS Plus

 

 Science-Direct-Elsevier-W250
Platforma de cercetare ScienceDirect oferă acces în text integral la peste 25% din informația aparută la nivel global în domeniile științelor exacte și umaniste, tehnologiei și medicinei. Este incontestabil cea mai importantă resursă informațională academică a zilelor noastre. Proiectul ANELiS furnizează accesul la peste 1800 de reviste (+arhive) cu text integral.

 Springer-Link-W250
SpringerLink este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare științifice de la noi din țară. Cuprinde reviste și cărți de specialitate editate de Springer-Verlag, Kluwer Academic Publishers, Urban and Vogel, Steinkopff și Birkhäuser. Proiectul ANELiS furnizează accesul la peste 1800 de reviste (+arhive) cu text integral.

 

Pro-Quest-W250

PROQUEST Academic Research Library oferă acces la textul integral și rezumate din reviste științifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. Pe o singură platformă online aveți acces la informații din peste 160 de domenii științifice: economie, literatură, geografie, psihologie, știință, drept, reviste și cotidiane de interes general, educație, religie, sănătate, științe umaniste, calculatoare, etc. de la edituri academice din toată lumea. Prin proiectul ANELiS aveți acces la peste 4070 de reviste de specialitate din toate domeniile științifice, dintre care peste 2800 în text integral.

 Oxford-Journal-W250

Platforma Oxford Journals oferă acces cu text integral la reviste străine științifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. Este oferită de una dintre cele mai mari edituri universitare din lume, o editură motivată de calitatea publicațiilor sale. Veți recunoaște angajamentul acestei edituri în standardele portofoliului său de reviste însumând 211 titluri grupate în 6 discipline, din care 125 de reviste sunt cotate ISI. 

 

cambridge-journals-W250

Cambridge Journals este o colecție de 380 de reviste științifice recenzate (peer-reviewed) din diferite domenii, editate de prestigioasa editură Cambridge University Press. Revistele sunt disponibile cu text integral pe platforma online Cambridge Core.

Nature2-W250
Nature este cel mai apreciat săptămânal științific din lume al Nature Publishing Group (NPG). Lansat în anul 1869, misiunea declarată a acestuia încă de la început a fost să dezvolte publicațiile, să examineze oportunitățile provenite din apariția noilor tehnologii și să ajute la creșterea audienței cititorilor săi. Nature Publishing Group publică 140 de reviste (din care 88 cu factor de impact ISI) și baze de date online din domeniile: științele vieții, științe fizice, științe applicate și medicină clinică.

 

 EBSCOHost-Academic-Search-Complete-W250

Academic Search Complete - bază de date multidisciplinară cuprinzând peste 4600 de reviste cu text integral. O parte din reviste sunt cu embargo de 6 - 12 luni.

 

Clarivate-Analytics-Wo-S-W250
Clarivate Analytics - Web of Science este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând reviste științifice. Disponibilă pe platforma online Web of Knowledge, oferă acces la rezumatele articolelor a peste 11,220 reviste științifice și 120,000 de conferințe științifice din 256 de discipline.


Clarivate Analytics - Derwent Innovations Index cuprinde date despre peste 14,3 milioane brevete și invenții înregistrate din 40 de țări, inclusiv România. Oferă o privire de ansamblu la nivel internațional asupra unei invenții, inclusiv noutatea, proprietarul legal și gradul de protecție.

 

Scopus-Elsevier-W250
SCOPUS – Bază de date cu rezumate, bazată pe citări, a editurii Elsevier, conținând peste 50 de milioane de referințe din 21.000 de titluri de reviste.

 

Wiley-W250

Wiley Online Library

Platforma de cercetare Wiley Online Library oferă acces cu text integral la reviste străine științifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. La sfârșitul lunii iulie 2010 a fost lansată platforma Wiley Online Library care a înlocuit platforma Wiley InterScience.
Pe platforma Wiley Online Library se regăsesc 1500 reviste, peste 14,000 de cărți online, sute de lucrări de referință, baze de date și alte resurse.
Wiley Online Library oferă acces la peste 4 milioane de articole din peste 1,500 de reviste ale editurilor John Wiley & Sons, inclusiv imprinturile Wiley-Blackwell, Wiley-VCH si Jossey-Bass.

 

Ovid-SP-W250

LWW Premier Journal Collection Plus

LWW Premier Journal Collection Plus este o combinație exclusivă de 23 de reviste premium publicate de editura Lippincott Williams și Wilkins, una dintre cele mai importante surse de informații medicale, asistență medicală și știință în domeniul sănătății, reviste clinice esențiale, relevante și extrem de citate pentru cercetarea lor, indiferent de disciplina lor.

 

De-Gruyter-W250

De Gruyter E-books

De Gruyter publică lucrări academice de cel mai înalt nivel, de peste 270 de ani de existență. Compania lansează peste 1.300 de titluri noi de cărți în fiecare an în domeniile științe umaniste, științe sociale, medicină, științele naturii și drept; publică peste 800 de reviste și oferă o gamă largă de conținut digital. Se publică cărți în 29 de domenii de activitate. Sunt peste 2,850 de titluri din cele 29 de colecții De Gruyter e-Books 2016-2018, achiziționate.
Colecțiile sunt disponibile online la următorul link: https://www.degruyter.com

 

CABI-W250

CAB E-books

Cărțile editate de Editura CABI sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea informațiilor pe care le oferă și pentru utilitatea în procesul de cercetare, o dovadă în acest sens fiind indexarea în două din cele mai importante baze de date bibliometrice – Scopus și Clarivate Analytics. Astfel, din cele peste 1,000 de titluri de ebooks care se găsesc pe platforma CAB ebooks (Colectiile: Agriculture, Animal & Veterinary, Environmental Science, Human Health & Nutrition, Leisure & Tourism, Plant Sciences), peste 800 sunt indexate în Book Citation Index (Clarivate Analytics) și peste 400 în Scopus (Elsevier).
Titlurile de cărți ce pot fi accesate fac parte din Colecțiile „Leisure and Tourism” și „Animal and Veterinary Sciences” ale editurii CABI.
Link de acces: https://www.cabi.org/cabebooks/

 

Anelis-Plus-National-Deposit-W250

Depozitul Național ANELIS Plus

Depozitul național de documente (national repository)  dezvoltat în cadrul Proiectului ANELIS Plus, atât prin achiziția de arhive, cât și prin contribuția cu publicații științifice ale comunității academice din România, care permite comunității științifice și educaționale românești accesul online la resurse în sistem open access.
Accesul se face aici, pe baza creării gratuite a unui cont în cadrul ANELIS Plus.

 

Abonamente directe ale universităţii

Clinical-Key-Elsevier-W250
Creată de către celebra editură Elsevier, Clinical Key reprezintă cea mai puternică bază de date cu conţinut medical full-text în acest moment.
Clinical Key este primul “motor de intuiție clinică” din lume. Mai mult decât un motor de căutare tradițional, ClinicalKey este construit de la elementele de bază până la conținut inteligent brevetat de Elsevier, taxonomia EMMeT
ClinicalKey asigură accesul fără egal la răspunsuri concise, de încredere, precum și conținut profund bazat pe dovezi pentru probleme mai complexe. Acoperind peste 30 de specialități medicale și chirurgicale, ClinicalKey este capabilă să ofere răspunsuri prin accesarea acestui conținut bogat și de bună calitate.
Modalităţi de access:

  • Pe bază de autentificare a IP-urilor instituţiei
  • în afara reţelei de IP instituţionale = “remote acces”, cu adresa de email instituţională (…………)
    https://www.clinicalkey.com/#!/remote-access

 

 Thieme-W250
Thieme E-books Collection  conține peste 100 de cărți de referințe și manuale în domeniul medical și disciplinele preclinice. Lista titlurilor disponibile se găsește aici.

 

Truven-W250
Baza de date Micromedex de la Truven Health Analytics are mai multe componente, din care sunt abonate în prezent Drugdex, Drug-Reax și Diseasedex (numarul de licențe este 2 - 5 utilizatori simultan). Aceste componente furnizează informație specifică, de cea mai înaltă calitate, privitoare la diferitele medicamente, compuși chimici și reacțiile acestora, precum și la un număr impresionant de boli și simptome.

 

Cochrane-W250
Baza de date Cochrane este disponibilă de pe platforma Wiley Interscience. Este cea mai importantă resursă pentru medicina bazată pe dovezi, cuprizând peste 6000 referate sistematice și peste 600.000 de încercări clinice. Este cu text integral, indexată după domenii, autori și cuvinte cheie.

 

Embase-Elsevier-W250
EMBASE de la Elsevier Life Science Solutions este cea mai vastă bază de date biomedicală internaţională pentru cercetători din domeniile biomedicale. Aceasta permite urmărirea şi preluarea de informaţii precise cu privire la medicamente şi boli, de la studii preclinice până la informaţii toxicologice critice. Embase conţine peste 28 de milioane de înregistrări indexate din peste 8300 de reviste începând cu 1947, dintre care peste 2500 de reviste care nu sunt cuprinse în Medline. Începând cu 2009, Embase include de asemenea rezumate de conferinţe, indexând peste 1000 de conferinţe care acoperă 300.000 de rezumate anual.

 

European-Pharmacopoeia-2-W250

Farmacopeea Europeană (Ph. Eur.) defineşte cerinţele privind compoziţia calitativă şi cantitativă a medicamentelor, testele care trebuie realizate asupra medicamentelor şi asupra substanţelor şi materialelor utilizate pentru producerea acestora.

 

Access-Pharmacy-W250
AccessPharmacy include 45 de manuale, monografii de medicamente, referințe care sunt esențiale pentru educația in farmacie, inclusiv ediția curentă completă a celei mai importante lucrări de farmacoterapie disponibilă în prezent, DiPiro’s Pharmacotherapy: A Pathophysiologic Lista completa a titlurilor disponibile in AccessPharmacy se gaseste aici.

 

Cărți cu acces online

Biblioteca noastră vă oferă acces online la peste 200 de titluri. Le puteţi accesa în cadrul bibliotecii. În acest scop, vă rugăm să vă adresaţi bibliotecarilor de la Serviciul de relaţii cu publicul (etaj IV – str. Victor Babeş; Biblioteca Haşdeu). Lista de titluri - vezi anexa.

 

TRAINING resurse electronice

FREE TRIAL

 

 Acces baze de date din reţeaua UMF & acces de la distanţă (ataşament)

Accesat de 82479 de ori