Noutăţi

Zilele „Porţilor deschise”


          În zilele de 7 și 8 Decembrie 2021, cu ocazia Zilelor Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu”, Biblioteca “Valeriu Bologa”, a pregătit pentru dumneavoastră următoarele activităţi:

 • E-nformation și Universitatea de Medicină și Farmacie „I. Hațieganu” din Cluj-Napoca vă invită la sesiune de instruire: "Acces electronic la literatura ştiinţifică pentru susţinerea și promovarea sistemului de cercetare și educaţie din România"

            Locul de desfăşurare: online

Data : 7 decembrie, ora 11:00

Înscrierea online: pe site-ul Enformation: https://www.e-nformation.ro/events/sesiune-de-instruire-enformation-universitatea-de-medicina-si-farmacie-iuliu-hatieganu-din-cluj-napoca-7-decembrie-2021

Link de acces: cu 2 ore înainte de eveniment cei înscrisi vor primi un link de la HyperTalk pentru a participa la sesiunea de training

 • Orientare în bibliotecă / Formarea utilizatorilor
  Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre serviciile şi resursele pe care biblioteca noastră le pune la dispoziţia utilizatorilor săi, vă aşteptăm la sesiunile specifice de formare.
  Locul de desfăşurare: online

Data : 8 decembrie, între orele 8:00 – 14:00

Link de acces: https://us02web.zoom.us/j/82409719293

În cadrul sesiunilor de formare a utilizatorilor vor fi parcurse următoarele tematici: informaţii despre sistemul bibliotecii, cum să ne logăm şi să gestionăm contul de utilizator, rezervări cărţi / programări locuri, varietatea de resurse de care dispunem, accesul la bibliotecă, accesul la bazele de date şi multe altele.

 • În amintirea lui Valeriu Lucian Bologa, erudit bibliofil. Vechi tipărituri din colecţiile Bibliotecii de Istoria Medicinei.

Locul de desfăşurare: online

Prezintă : muzeograf dr. Oana Habor

Data : 8 decembrie, între orele 9:00 – 9:30

Link de acces: https://us02web.zoom.us/j/82409719293

 

 În schimbul participării la întâlnirile online din zilele de 7 şi 8 decembrie 2021:

- pentru cărţile returnate în această zi nu vor fi percepute penalizările de întârziere cumulate până la data respectivă. Cărţile vor putea fi returnate la Sediul Central (str. V. Babeş 8) şi la Sediul din Haşdeu, în funcție de locul de unde au fost împrumutate.

- gratuitate duplicat card pentru studenții universității noastre şi gratuitate la eliberarea permisului pentru rezidenţi

 • Festivitate de premiere pentru cei mai fideli utilizatori ai bibliotecii.
  Locul de desfăşurare: online

Data : 8 decembrie, ora 12:00

Link de acces: https://us02web.zoom.us/j/82409719293

 • Expoziţie, cărţi de şi despre profesorul Valeriu Bologa.

Locul de desfăşurare: Biblioteca UMF, etajul IV, str. Victor Babeş 8

Perioada : 7 - 17 decembrie 2021

 • Pentru utilizarea staţiei de autocirculaţie (etajul III, str. Victor Babeş 8) în data de 7 decembrie 2021, vă aşteptăm cu premii surpriză.
 • Spuneţi-vă părerea

Vă invităm să ne lăsaţi sugestiile dumneavoastră privind îmbunătăţirea serviciilor de bibliotecă, în zona special amenajată.

 

Zilele „Porţilor deschise” 7, 8 decembrie 2021

Activitate

Data

Ora

Locaţie

Observaţii

Sesiune de instruire: "Acces electronic la literatura științifică pentru susținerea și promovarea sistemului de cercetare și educație din România"

 

7 dec. 2021

11:00

online

Link – ul de înscriere:

https://www.e-nformation.ro/events/sesiune-de-instruire-enformation-universitatea-de-medicina-si-farmacie-iuliu-hatieganu-din-cluj-napoca-7-decembrie-2021

Cei înregistraţi vor primi link-ul de acces la sesiunea online cu o zi înainte de eveniment.

Orientare în bibliotecă / Formarea utilizatorilor

8 dec. 2021

8:00 – 14:00

online

Link de acces: https://us02web.zoom.us/j/82409719293

 

În amintirea lui Valeriu Lucian Bologa, erudit bibliofil. Vechi tipărituri din colecţiile Bibliotecii de Istoria Medicinei.

8 dec. 2021

9:00 – 9:30

online

Link de acces: https://us02web.zoom.us/j/82409719293

 

Festivitate de premiere

8 dec. 2021

12:00

online

Link de acces: https://us02web.zoom.us/j/82409719293

 

 

 

 

 

 

             

                                                                       

Vă aşteptăm cu drag alături de noi!

 


 

 

 NOU ÎN BIBLIOTECĂ!

Aveţi posibilitatea de a împrumuta şi restitui cărţi în regim de autoservire la staţia de autocirculație (SelfCheck) situată la etajul 3, str. V. Babeş 8 (doar pentru cărţile de la acest etaj).

 Staţie autocirculatie (SelfCheck) - utilizare

 Pasul Nr. 1)  Se selectează serviciul dorit de pe interfaţă (ÎMPRUMUT, REÎNNOIRE sau RETURNARE)

Pasul Nr. 2)  Se scanează barcodul legitimaţiei (Legitimaţia de utilizator se poziţionează cu codul de bare în sus, pentru a fi detectat de banda de laser roşie)

Pasul Nr. 3)  Se amplasează cărţile în spaţiul indicat de aparatul de SelfCheck.

Pasul Nr. 4)  Când operaţiunea se încheie cu succes, se atinge opţiunea FINALIZARE.

Pasul Nr. 5)  În cazul în care se doreşte chitanţă, se poate opta pentru IMPRIMARE CHITANŢĂ. În caz contrar, FĂRĂ CHITANŢĂ.

    Pentru vizualizarea contului de utilizator, se selectează de pe interfaţa principală opţiunea CONT, urmată de scanarea barcodului legitimaţiei (A se vedea Pasul Nr. 2). Utilizatorii pot urmări numărul de cărţi împrumutate, rezervările şi costurile (penalizările acumulate în cazul returnării cu întârziere a publicaţiilor bibliotecii) 

Aveţi opţiunea de a selecta limba de afişare (română, engleză sau franceză), în partea de jos a ecranului.

 


 

Următorul titlu a fost adăugat în colecţia MedOne Education şi este disponibul din reţeaua universităţii:
Essentials of Clinical Examination
Author: Kherani
Edition: 9
ISBN: 9781684204915
eISBN: 9781684204922
MedOne Link: https://medone-education.thieme.com/ebooks/cs_16320242

 


 

Oxford University Press, prin partenerul său în România – ROMDIDAC – și Asociația Anelis Plus oferă, în perioada 1.10.2021-31.12.2021, instituțiilor membre în Asociație, acces gratuit la revistele electronice incluse în Full Journals Collection, disponibilă pe platforma Oxford Academic – https://academic.oup.com/journals. Accesul se va face pe baza IP-urilor instituționale.


DeGruyter și Enformation, vă oferă o perioadă de ACCES GRATUIT la colecțiile de reviste publicate.
Perioada de desfășurare: 1 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021

Modalitate de acces: 
pe bază de IP instituțional, accesând acest link din cadrul instituției https://www.degruyter.com/cms/pages/ejournals

sau

#deacasă accesând Profilul Instituțional, secțiunea "Acces Gratuit Temporar"
 

 

 

Eliberare permise de bibliotecă - ONLINE


 

 
 

Fișa de lichidare online

La încheierea studiilor universitare, fișa de lichidare eliberată de Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca, trebuie semnată și la Bibliotecă, atestându-se, în acest mod, faptul că studentul nu are publicații nerestituite sau alte restanțe.
Vă rugăm să transmiteți fișa de lichidare completată cu datele Dvs. la adresa  (Documentele vor fi transmise doar  în format DOC sau PDF).
Dacă apar modificări ale numelui pe parcursul anilor de studiu, vă rugăm să menționați ambele variante.

Modelul pentru fișa de lichidare poate fi descărcat aici:Stimați utilizatori,

Începând de marţi, 19 mai 2020, s-a reluat activitatea cu publicul la bibliotecă.

Serviciile oferite sunt: înscrierea la bibliotecă, împrumutul, restituirea de documente, loc în sala de lectură (doar cu rezervare prealabilă).

Accesul în bibliotecă se va face în condiții de siguranță (distanţare, dezinfectare).

Persoanele care au documente împrumutate anterior stării de urgență, vor putea să le restituie fără aplicarea de penalizări până în data de 29 mai 2020 (pentru cărțile cu termen initial de returnare în luna martie).

Cărţile se pot returna şi prin curier rapid (cu suportarea de către dumneavoastră a costurilor de transport), la adresa:

Biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’

Str. B. P. Haşdeu 38-66

Cluj-Napoca, Cluj

Romania

Tel. 0740513317 (se utilizează doar pentru relaţia cu firma de curierat)

Pentru a preîntâmpina deteriorarea, vă rugăm să ambalaţi corespunzător cărţile!Documentele restituite sau folosite la sala de lectură se vor păstra în carantină, minim 10 zile, înainte de un nou împrumut.Pentru programarea locului vă rugăm să urmaţi etapele din ghidul anexat.

Pentru a reduce timpul de aşteptare, în cazul împrumutului la domiciliu, vă rugam să utilizaţi sistemul de rezervare a publicaţiilor (ghidul anexat). Pentru a intra în posesia cărţilor, vă rugăm să fiţi atenţi la informaţia privind locaţia = FILIALĂ RIDICARE.

Dacă nu aveţi legitimaţie de bibliotecă, vă rugăm să vă înregistraţi în prealabil, urmând ca la venirea în biblioteca să finalizaţi înscrierea.

linkul de acces la program:

http://www.liberty.umfcluj.ro/liberty/libraryHome.do

Informaţii suplimentare:

Tel: +40-264-597256 - int. 2216 (et.4, Sediul Babeş), 2217 (et.3, Sediul Babeş), 2218 (Filiala Hașdeu) sau 0374834216/7/8

 Partenerii noştri, Enformation, au identificat articole, studii, capitole care pot ajuta cercetătorii să înţeleagă şi să gestioneze diferite aspecte ale pandemiei COVID-19, precum şi tehnologii care pot fi utilizate pentru a o combate.

Puteţi accesa aceste resurse direct, gratuit, de pe Profilul tău Instituțional, în secţiunea <Acces Gratuit temporar>, sau puteţi consulta pagina Noutăți.

https://www.e-nformation.ro/?utm_source=E-nformation+mailing+list&utm_campaign=965b8626e4-resurse-gratuite-covid-apr-2020&utm_medium=email&utm_term=0_1fac41ed8c-965b8626e4-249545029#noutati Accesarea bazelor de date de către STUDENŢI


    Accesarea bazelor de date în afara claselor de IP ale universităţii (acces de la distanţă = acces mobil = #deacasă)

Folosiţi adresa de email cu extensia: @elearn.umfcluj.ro

a)    Pentru a accesa de la distanţă (în afara reţelei universităţii) următoarele resursele ale universităţii, abonate prin consorţiu sau direct:
AccessPharmacy MGH
Cochrane Library Wiley
EMBASE
MICROMEDEX
OVID – LWW Premier Journal Collection Plus
PROQUEST Central
ScienceDirect Freedom Collection, Elsevier
Scopus, Elsevier
SpringerLink Journals, Springer
Thieme ebooks Collection
Clarivate Analytics (Web of Science)
Wiley Journals
Nature

Vă puteti crea un cont de acces mobil pentru a accesa resursele abonate de instituția dvs. de la distanță (#deacasă).
Accesati: www.e-nformation.ro —> Creează cont
http://www.e-nformation.ro/join-us

Introduceți datele solicitate. Veți primi pe adresa de email un link care trebuie activat. Căutați și în spam/junk. Alegeți instituția, funcția, domeniul de interes și parola.
După activarea contului, intrați în cont, iar la secțiunea “Profil Instituțional” veți găsi resursele la care instituția dvs. are acces.
 
b)    Pentru a accesa de la distanţă (în afara reţelei universităţii) următoarele resursele ale universităţii, abonate prin consorţiu sau direct:

Academic Search Complete ,

Cambrige Journals

Este necesar să vă creaţi un cont.
Link-ul pentru creare cont:
http://www.info-edu.ro/activare-cont-ebsco.php
Parolele conturilor au o perioada limitata de valabilitate (un an).
Pentru a beneficia de acces mobil la baza de date Cambridge Journals, va rugam sa completati formularul disponibil la adresa http://www.accesmobil.romdidac.ro/public/register
 
c)    Pentru a accesa de la distanţă (în afara reţelei universităţii) următoarele resursele ale universităţii, abonate prin consorţiu sau direct:

Clinical Key

Este necesar să vă creaţi un cont.
Link-ul pentru creare cont:
https://www.clinicalkey.com/#!/remote-access

 


                                                  

 Open Access în parteneriat cu Springer

Știm cât de anevoios poate fi procesul editorial și cât de prețios este timpul tău, așa că ne-am propus să te susținem și să iți oferim asistență și consultanță pe parcursul fiecărei etape a procesului de publicare. În felul acesta, tu o să te poți concentra doar asupra manuscrisului.
 
Acest serviciu este adresat doctoranzilor, cercetătorilor, cadrelor didactice și oamenilor de știință care doresc să își publice lucrările la o editură recunoscută pe plan internațional.
 
Descarcă acum Book Proposal Form și trimite-l echipei noastre. Vei avea un răspuns preliminar în cel mai scurt timp.

Începe frumoasa călătorie și află dacă manuscrisul tău va fi acceptat!
 
Contact:
Titi Jalba

M: 0729.992.741

 

Resurse gratuite 

L’Agence Universitaire de la Francophonie est heureuse de vous offrir l’accès à plus de 5 millions de ressources en ligne : cours en ligne, ouvrages, articles scientifiques dans toutes les disciplines. Vous y découvrirez également un atlas des experts de nos établissements membres. Vos étudiants et vos enseignants peuvent accéder librement à la Bibliothèque Numérique de l’Espace Universitaire Francophone (BNEUF) à partir de ce lien.

https://bneuf.auf.org

The Agence Universitaire de la Francophonie is pleased to offer you  access to more than 5 million online resources: online courses, books, scientific articles in all disciplines. You will also discover an atlas of experts from our member institutions. Your students and teachers can freely access the Digital Library of the Francophone University Space (BNEUF) from this link.

https://bneuf.auf.org

Agentia Universitara a Francofoniei are placerea sa va ofere acces la mai mult de 5 milioane de resurse online: cursuri, carti, articole stiintifice din toate domeniile. Veti descoperi de asemenea experti reuniti  din cadrul institutiilor noastre partenere. Studentii si cadrele didactice pot accesa in mod gratuit reursele disponibile din Digital Library of the Francophone University Space (BNEUF) la linkul de mai jos:

 https://bneuf.auf.org

Nanomedicine

https://www.futuremedicine.com/journal/nnm

Journal of Comparative Effectiveness Research

https://www.futuremedicine.com/journal/cer

Access to the 2018 & 2019 content

The trial will expire on the 31st December 2019

 Atlas de Anatomie 3D a creierului uman

http://www.thehumanbrain.info/head_brain/horizontal.php

Breathe Journal

http://breathe.ersjournals.com/

Full text, open access

https://doaj.org/

Colectie de reviste si site-uri medicale cu acces gratuit

http://highwire.stanford.edu/lists/freeart.dtl

https://medlineplus.gov/

Carti si reviste full text, podcast-uri

http://www.freemedicaljournals.com/

PloS Medicine

http://journals.plos.org/plosmedicine/

BioMed Central contine 214 reviste medicale cu acces gratuit

https://www.biomedcentral.com/

Colectie de reviste medicale cu acces gratuit

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/

Anatomie 3D

https://www.kenhub.com/

 

Acces la arhive

Stroke

http://stroke.ahajournals.org/

The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism

https://academic.oup.com/jcem

 

"Discover top research. Write smarter. Publish faster."

https://f1000.com/

 

e-Anatomy

https://www.imaios.com/en/e-Anatomy

 

https://www.youtube.com/user/doctobib/videos

 

List of potential predatory publishers created by librarian Jeffrey Beall

https://beallslist.weebly.com/

 

 

In atentia utilizatorilor care si-au creat cont de acces mobil pe platforma EBSCO

 

In urma modificarii politicii EBSCO privind accesul mobil (pe baza de username si parola) la bazele sale de date, parolele conturilor au o perioada limitata de valabilitate (un an).

In situatia in care detineti un cont de acces mobil pe platforma EBSCO si nu mai reusiti sa va conectati, pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt urmatorii:

  1. Accesati http://www.info-edu.ro/activare-cont-ebsco.php
  2. Completati formularul din partea de jos a paginii. Atentie - in campul Nume de utilizator (User ID) trebuie sa introduceti acelasi nume de utilizator pe care l-ati ales atunci cand v-ati creat contul.
  3. Introduceti o noua parola, care trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:

  - Sa contina intre 6 si 20 de caractere, inclusiv cifre si caractere speciale (ex. #, @, &, *, %, !, ?, $).

  - Sa nu contina cuvinte precum ebsco, ehost, pa$$word, dynamed sau admin

   1. Nu uitati sa selectati din lista institutiilor Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu, Cluj-Napoca

    

   Dupa completarea formularului, veti primi un e-mail de confirmare. Intrucat crearea si actualizarea conturilor de acces mobil nu se realizeaza in mod automat, e-mailul de confirmare va fi primit intr-un interval de maxim 24 de ore.

    

    

    

    

   Accesat de 33292 de ori