Monday, 24 February 2020 12:42

Informare privind COVID 19

În atenţia comunităţii academice,

Având în vedere situaţia creată în urma răspândirii cazurilor de coronavirus şi adresa primită de la Direcţia de Sănătate Publică, vă comunicăm următoarele:
Începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în ţară de mai puţin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru auto izolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane.
În situaţia în care deplasarea în România s-a efectuat cu alte mijloace de transport decât cursele aeriene, personele în cauză au obligaţia să descarce de pe site-ul DSP Cluj, chestionarul în vederea completării cu datele personale şi de contact (datele vor fi utilizate în condiţiile respectării legii confidenţialităţii datelor personale).
Chestionarul completat va fi transmis în regim de urgenţă pe adresele de e-mail: şi .
În acest timp se recomandă măsurarea temperaturii de două ori pe zi şi monitorizarea simptomelor respiratorii.
Dacă în acest interval apar simptome ca:
• febră
• cefalee
• tuse seacă
persoana este obligată să apeleze serviciul de urgenţă 112, să informeze că este sosită din zona de risc cu noul coronavirus şi să solicite transport la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Atât cadrele didactice cât şi studenţii care sunt în această situaţie beneficiază de motivarea absenţelor şi scutirea de la recuperarea acestora.
Vă rugăm să priviţi cu maximă responsabilitate situaţia şi să vă conformaţi procedurilor indicate de autorităţi.
Pentru orice informaţii suplimentare, vă rugăm să consultaţi zilnic site-ul UMF.

Cu deosebită consideraţie,
Rector
Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu

Read 11112 times