Iacoviță Cristian


Tematici de cercetare:
1. elaborarea de nanoparticule magnetice, investigarea proprietăților magneto-calorice, determinarea toxicității și studierea interacțiunii acestora cu celule canceroase pentru aplicații de hipertermie magnetică.
2. dezvoltarea de nano-structuri hibride magneto-plasmonice și magneto-liposomi și investigarea proprietăților fizico-chimice ale acestora pentru diverse aplicații biomedicale.
3. analiza diferitelor molecule de interes farmaceutic prin metode spectroscopice moderne pentru aplicații în nano-medicină.
4. investigarea proprietăților electronice și magnetice de transport: molecule funcționale și atomi individuali - nanostructuri, nanoparticule – straturi subțiri moleculare depuse pe suprafețe pentru aplicații tehnologice.
Competențe în următoarele tehnici experimentale: Microscopia și Spectroscopia prin Efect Tunel (STM/STS, SP-STM/SP-STS), Microscopia și Spectroscopia de Forță Atomică (AFM) și de Forță Magnetică (MFM), Hipertermia Magnetică, Spectroscopie de Absorbție de Raze X și Dicroism Magnetic Circular în Absorbție de Raze X (XAS și XMCD), Spectroscopia Vibrațională și Amplificată de Suprafață Raman(SERS), Spectroscopia de Absorbție (UV-VIS, IR), Spectroscopie de Fotoelectroni de Raze X (XPS),.


Informații

  • Grad didactic: Șef lucrări
  • Telefon personal: 0743 421 147
Accesat de 4360 de ori