Dina Liliana

Mă numesc Dina Liliana și sunt asistent universitar la Catedra Medicală III, UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca, fiind în același timp medic primar de medicină internă și gastroenterologie la IRGH "O.Fodor" din Cluj. De asemenea efectuez endoscopii digestive diagnostic și terapeutice, având o experiență de aproximativ 15 ani în acest domeniu.
Principalele mele preocupări științifice sunt în domeniul patologiei esofagiene și a celei hepatice.
Astfel, în ceea ce privește patologia esofagiană, una din direcțiile de cercetare se referă la boala de reflux gastro-esofagian și legat de aceasta, esofagul Barrett, urmărind epidemiologia acestora și factorii de risc implicați în patogeneză.
Chiar dacă cercetarea patologiei esofagiene este deocamdată pe primul plan, având în vedere faptul că teza mea de doctorat a fost din domeniul hepatologiei , mai exact din cel al hipertensiunii portale (Rectoportoscintigrafia în diagnosticul, prognosticul şi tratamentul pacienţilor cu hipertensiune portale) încerc să continui și această direcție de cercetare, în colaborare cu colegii mei implicați în studiul hipertensiunii portale.

Informații

  • Grad didactic: Șef lucrări
  • Adresă email:
Accesat de 5832 de ori