Imprimă această pagină

Dumitrașcu Dinu Iuliu

  Este medic specialist în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, Doctor în Științe Medicale și Sef de Lucrări în cadrul catedrei de Anatomie a UMF Cluj.

  A urmat cursurile liceale în Cluj-Napoca, la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, participând în penultima clasă, timp de două luni, la programul ordinar al Liceului “Holbein” din Augsburg.

  A efectuat studiile de medicină la UMF “Iuliu Haţieganu”, în perioada 2000-2006, cu efectuarea semestrului de iarnă 2004-2005 la Universitatea din Dusseldorf, în cadrul unei burse “Erasmus” (în această perioadă a efectuat un stagiul clinic de 6 luni la “Kaiserswerther Diakonie Klinik fur Plastische und Estethische Chirurgie“).

  A avut o prezenţă activă în cercetarea ştiinţifică şi a participat cu lucrări la mai multe manifestări ştiinţifice studenţeşti naţionale şi internaţionale (Freiburg, Viena, Cairo, Istanbul, Gdansk, Hawaii, Antalya, Barcelona, Nuremberg).

  În 2006 a obţinut prin concurs bursă doctorală la Catedra de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, UMF Cluj-Napoca, cu tematica finalizată prin teza intitulată “Transplantul de mână – Contribuţii clinice şi experimentale”.

  În acest interval a urmat mai multe cursuri de pregătire și stagii de perfeționare în domeniile tehnice de interes: chirurgie estetică, chirurgia sânului, rinoplastie, microchirurgie, chirugia mâinii (Cluj, Bucureşti, Paris, Roma, Miami, Köln, München, Düsseldorf, Foggia, Atena, Innsbruck etc). În tot acest interval a fost integrat în activitatea practică a clinicii, sub toate aspectele sale.

  După încheierea stagiului de doctorat a fost angajat ca “Assistentarzt” la “Clinica de chirurgia mâinii şi chirugie reconstructivă” a spitalului din Augsburg în perioada 2010-2012.

  A participat la numeroase simpozioane şi congrese ştiinţifice, în ţară şi în străinătate. Lista lucrărilor ştiinţifice publicate în extenso cuprinde peste de 25 titluri, o carte și 6 capitole de carte. Şi-a suţinut public lucrarea de doctorat în iunie 2013, ulterior a fost confirmat ca doctor în ştiinţe medicale.

  Din februarie 2013 devine asistent universitar în cadrul catedrei de Anatomie şi Embriologie Umană a UMF Cluj-Napoca. Din 2017 ocupă funcția de șef de lucrări la aceeași catedră.

  Este membru al Societăţii Române de Chirurgia Mâinii, a Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania și a Societății Române de Anatomie.


  Site personal:  www.beautydoc.ro

  Informații

  • Grad didactic: Șef lucrări
  • Telefon: 0264431880
  Accesat de 13875 de ori