UMF
Miercuri, 04 Octombrie 2017 09:20

Apel deschis - Proiecte de mobilitate pentru cercetători cu experiență din diaspora

Stimați cercetători,
 
Vă informăm că aveți posibilitatea de a aplica  în cadrul competiției  PNCDI III, Subprogramul 1.1 – Resurse Umane, Proiecte de mobilitate pentru cercetători cu experiență din diaspora
Scopul: Capitalizarea expertizei și experienţei acumulate de cercetătorii români de prestigiu din diaspora, în întâlniri, vizite care facilitează transferul de competențe în ambele sensuri, în vederea creării unui spațiu al dialogului şi al colaborării între cercetătorii români performanți, indiferent de locul unde trăiesc şi lucrează.

 
Condiții de acordare:
- Finanţarea se asigură pentru un cercetător român din diaspora (cu cetățenie română la momentul depunerii aplicaţiei), cu vizibilitate şi recunoaştere internaţională, pentru a participa activ la manifestări stiințifice ale organizatiilor de cercetare din România, inclusiv pentru a conferenţia pe teme de interes științific și tehnologic, cu impact pentru comunitatea științifică din România.
- Cercetătorul trebuie să aibă o experienţă în activitatea de CDI de peste 10 ani de la obţinerea titlului de doctor în ştiinţe. Cercetătorul din diaspora este angajat, în prezent, într-o instituție din străinătate.
- Cererea de finanţare este depusă de către un responsabil, angajat în cadrul instituţiei gazdă din România, instituţie cu care cercetătorul din diaspora nu a avut o relaţie contractuală în ultimii 5 ani.

 
Bugetul alocat acestui subprogram pentru anul 2017 este de maximum 350000 lei.

 
Durata unei vizite este de o saptămână.

 
Cererile de finanțare se completează, se semnează, se scanează în format pdf și se încarcă în secțiunea dedicată din platforma de depunere on-line.
Cererile de finanțare se pot depune pâna la data de 20.11.2017.

 
Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați:
https://uefiscdi.ro/proiecte-de-mobilitate-pentru-cercetatori-cu-experienta-din-diaspora

 

Departamentul de Cercetare, Dezvoltare si Inovare
Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu"
Cluj Napoca, 400349, str. L.Pasteur nr. 4, etaj III
E-mail:

Accesat de 1643 de ori

Selecție - anunțuri