UMF
Marți, 03 Aprilie 2018 12:51

Apel deschis - Proiecte de mobilitate pentru cercetători cu experiență din diasporă

 
 
Stimați cercetători,
 
Vă informăm că aveți posibilitatea de a aplica  în cadrul competiției  PNCDI III, Subprogramul 1.1 – Resurse Umane, Proiecte de mobilitate pentru cercetători cu experiență din diaspora
Scop:  capitalizarea expertizei și experientei acumulate de cercetatorii români de prestigiu din diaspora, în întalniri, vizite, manifestari stiintifice care faciliteaza transferul de competențe, în ambele sensuri, in vederea creării unui spațiu al dialogului si al colaborarrii între cercetatorii români performanți, indiferent de locul unde trăiesc si lucreaza.
Condiții de acordare:
- Finanţarea se asigură pentru un  cercetător  român din diaspora, cu vizibilitate şi recunoaştere internaţională, pentru a participa activ la manifestări stiințifice ale organizatiilor de cercetare din România, inclusiv pentru a conferentia pe teme de interes stiintific și tehnologic, cu impact pentru comunitatea științifică din România.
- Cercetătorul invitat trebuie să aibă o experienţă în activitatea de CDI de peste 10 ani de la obţinerea titlului de doctor în ştiinţe. Cercetătorul din diaspora este angajat, in prezent, într-o  instituţie din străinătate.
 - Cererea de finanţare este depusă de către un responsabil, angajat în cadrul instituţiei gazdă din România, instituţie cu care cercetătorul din diaspora nu a avut o relaţie contractuală în ultimii 5 ani.
Bugetul alocat acestui subprogram pentru anul 2018 este de maximum 250.000 lei.
Durata unei vizite este de o saptămâna.
Cererile de finanțare se completează, se semnează, se scanează în format pdf și se încarcă în secțiunea dedicată din platforma de depunere on-line.
Cererile de finanțare se depun în regim continuu, pâna la data de  20.11.2018.
Menționăm faptul ca pentru orice depunere de proiect din partea universității aveți nevoie de acordul prealabil al Consiliului de Administratie.​
Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați:
 
Cu respect,
Echipa DepCDI
Accesat de 811 de ori

Selecție - anunțuri