UMF
Joi, 14 Februarie 2019 10:28

The Neurosurgical Masterclass

Dragi colegi și prieteni,

Avem deosebita plăcere să vă invităm la principalul eveniment de neurochirurgie din România adresat studenților  - The Neurosurgical Masterclass, care are loc în perioada 28 februarie – 3 martie 2019, în Aula „Iuliu Hațieganu”, strada Gh. Marinescu nr. 23, Cluj-Napoca.

Acesta a fost creat din pasiunea studenților pentru neurochirurgie și se adresează atât studenților la medicină care doresc să urmeze specialitatea de neurochirurgie, cât și tinerilor rezidenți neurochirurgi care au posibilitatea să își îmbogățească cunoștințele în acest domeniu. Masterclass-ul de Neurochirurgie este primul curs care se adresează în principal studenților. Conceptul de bază al cursului este de a face neurochirurgia o specialitate mai familiară și mai atractivă pentru studenți.

În cadrul celei de-a 7 ediții, vom dezbate numeroase teme referitoare la Patologia vasculară a creierului. Bolile neurovasculare sunt provocatoare, prezintă riscuri ridicate și adesea simptome minime, ducând la probleme etice semnificative în ceea ce privește luarea deciziilor: să tratezi? sau să nu tratezi? (și cum să tratezi?), aceasta este întrebarea. Neurochirurgia vasculară a făcut un progres fără precedent în ultimul deceniu. Avansarea tratamentelor endovasculare a permis accesul mai sigur și mai ușor la patologia netratabilă din trecut. Cu aceste progrese, paradigmele controversate și divergente au lăsat mulți practicieni confuzi cu privire la care este cea mai bună sau adecvată practică.

Am invitat experți de renume în acest domeniu care pot să ne ofere o mai bună înțelegere a celor mai bune abordări combinate  – deoarece nu va exista niciodată o abordare uniformă – pentru patologia neurovasculară. Procesul de transmitere a cunoștințelor de la o generație la alta, chiar și în timp ce se fac noi progrese, reprezintă un angajament-cheie care ne conduce pe toți.
Elementul de noutate al acestui curs este reprezentat de faptul că, alături de experți, vor fi prezenți lectori aflați în diverse etape ale carierei, inclusiv studenți la medicină și tineri medici.
A avea acces la o sursă concisă de informații, unde se vor discuta care sunt instrumentele și modul cel mai bun de a le folosi, este esențial pentru înțelegerea domeniului neurochirurgiei vasculare aflat în continuă dezvoltare.Cursul nu se dorește a fi exhaustiv, scopul nostru este să stimulăm și să încurajăm tinerii participanți să urmeze drumul neurochirurgiei și să transmită mai departe opinii corecte și avizate în domeniul medical.

Pentru informații suplimentare, programul detaliat al cursului sau înregistrare vă rugăm să accesați site-ul https://neurosurgical-masterclass.com/

Cu stimă,
Prof. Dr. Ioan Ștefan Florian
Dr. Victor Volovici
Stud. Laura Popovici

Accesat de 360 de ori

Selecție - anunțuri