UMF
Marți, 28 Ianuarie 2020 14:35

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” - parte a unui consorțiu universitar european de elită în domeniul cercetării

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, a participat la întâlnirea rectorilor și la ceremonia semnării protocolului de formare a unui consorțiu universitar pentru promovarea cercetării în domeniul neuroștiinței și neurotehnologiilor, la Universitatea Radboud (Nijmegen, Olanda).

În proiectul NEUROTECH - The European University of Brain and Technology, UMF „Iuliu Hațieganu” este alături de unele dintre cele mai de prestigiu universități din Europa: Universitatea Oxford (Marea Britanie), Karolinska Institutet (Suedia), Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität (Germania), Radboud Universiteit (Olanda), Universidad Miguel Hernández (Spania) Debreceni Egyetem (Ungaria) și Boğaziçi Üniversitesi (Turcia).

Proiectul își propune construirea unei rețele de excelență în cercetare în domeniul neuroștiinței și neurotehnologiilor, pentru a crește competitivitatea educației, cercetării, economiei și societății europene.

Consorțiul universităților include Neurotech EU Campus+, un campus digital unde studenții pot, printre altele, afla despre cursurile oferite, pot urmări cursuri online, pot organiza și participa la grupuri de studio, Neurotech EU Graduate School în cadrul căreia studenții vor fi pregătiți într-un mediu internațional și intersectorial și Neurotech EU Lifelong Learning Center, care va oferi oportunități de pregătire continuă după terminarea educației formale.

Pentru Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” este, în același timp, o onoare, o responsabilitate și o provocare faptul că am fost invitați în acest prestigios consorțiu universitar. Participarea la acest proiect reprezintă încă un pas important pe care universitatea noastră îl face în construirea unei prezențe la nivel european. Educația universitară în medicină, în anul 2020, trebuie să includă și dezvoltarea unor colaborări internaționale care să permită deschiderea de noi orizonturi și noi oportunități”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.  

Pentru acest proiect, în primii trei ani, Uniunea Europeană va aloca fonduri în valoare de cinci milioane de euro, apoi, câte 20 milioane euro pentru fiecare ciclu de patru ani.

foto Radboud

 

Accesat de 1175 de ori

Selecție - anunțuri