UMF
Luni, 02 Martie 2020 15:38

Anunț important - Continuarea online a întregii activităţi didactice

În atenţia cadrelor didactice şi a studenţilor,
 
În perioada 3 – 15 martie 2020, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” a decis continuarea online a activităţii didactice, la toate cele trei facultăţi (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie), ca măsură de prevenție, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus.

Toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor pe grupurile de studiu.

Aplicarea acestei măsuri este necesară din mai multe motive, dintre care menţionăm:
-         Prezența studenților în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important în lanțul infecției.
-         Tinerii fac forme ușoare sau asimptomatice, însă datorită mobilității lor ei reprezintă un factor important în răspândirea infecției.
-         Nivelul de contagiozitate este crescut chiar și în absența manifestărilor clinice.

Orice nouă decizie privind activitatea didactică va fi postată pe site-ul universității şi pe aplicaţia InfoUtil, pe care vă rugăm să le consultați frecvent.

Vă rugăm să priviţi cu maximă responsabilitate situaţia şi să vă conformaţi acestor măsuri. Restul reglementărilor privind autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile a celor care se întorc din zone cu risc rămân în vigoare. De asemenea, insistăm asupra evitării locurilor aglomerate (cinema, resturante, mall-uri etc.).

Suntem încrezători că respectarea acestor reguli de către toţi cei implicaţi va limita răspândirea infecţiei, aceasta fiind o parte importantă a responsabilităţii sociale a universităţii noastre.

RECTOR

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu

Accesat de 25831 de ori

Selecție - anunțuri