UMF
Miercuri, 11 Martie 2020 08:41

În atenţia cadrelor didactice

Stimate cadre didactice,
 
În data de 6 martie 2020 MAI / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis următoarea hotărâre (prezentată parţial):
 
Hotărârea CNSSU privind aprobarea măsurilor necesare creșterii capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, adoptată în urma ședinței grupului de suport tehnico-științific care funcționează ca organism de suport al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Art.1

alin. (1) Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din Italia din cele 11 comune: Vo' Euganeo, Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo si San Fiorano în care autoritățile italiene au instituit carantina și izolarea la domiciliu a persoanelor care sosesc în România din regiunea Lombardia și Veneto (situate în afara zonelor în care s-a instituit carantina).
alin. (2) Lista cu zonele afectate de noul Coronavirus va fi actualizată de Ministerul Sănătății.

Art 2.

Începând cu data de 8 martie 2020 sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1.000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la direcțiile de sănătate publică locale. Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de: natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate. Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii ei, în funcție de evoluția situației.

Art 3.

Se sistează până la 31.03.2020 stagiile în spitale pentru studenţii facultăţilor de medicină şi farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

Art 4.

Nu se emit certificate medicale la cerere, care să constate lipsa infecţiei cu noul coronavirus SARS Cov-2, din partea unităţilor medicale.

Având în vedere cele menţionate, vă recomandăm să evitaţi participarea la evenimente interne şi internaţionale care vă pot expune la risc de infecţie. Dacă aţi participat sau urmează să participaţi la astfel de evenimente vă rugăm să respectaţi condiţiile de izolare la domiciliu pentru lista galbenă, respectiv de carantinare pentru lista roşie.

ZONA ROȘIE
CHINA - Provincia Hubei (inclusiv orașul Wuhan)
ITALIA -  Întreaga țară
COREEA DE SUD – Daegu (oraș) și Cheongdo (județ)
 
ZONA GALBENĂ
CHINA – Alte provincii și orașe din China continentală
COREEA DE SUD – Alte județe și localități
IRAN – Întreaga țară
FRANȚA - Întreaga țară
SPANIA - Întreaga țară
GERMANIA - Întreaga țară

 

Găsiţi AICI lista actualizată a regiunilor şi localităţilor din zona roşie şi zona galbenă cu transmitere a COVID-19.

Accesat de 5950 de ori

Selecție - anunțuri