UMF
Marți, 12 Mai 2020 14:09

Anunţ reorganizare cămine

Dragi studenţi,

Vă anunţăm că, începând cu data de 1 iunie 2020, funcţionarea căminelor Universităţii pentru restul anului universitar 2019-2020 va fi reorganizată, în conformitate cu actualul context epidemiologic.
Datorită comutării activităţii didactice în mediul online, studenţii sunt rugaţi ca, în perioada 15 - 31 mai 2020, să elibereze locurile pe care le ocupă în cămine.

În acest scop, vă rugăm să respectați următoarele etape:

1.       Să faceți AICI o PROGRAMARE ONLINE.

Programarea se poate face pentru orice zi din perioada 15 – 31 mai 2020, inclusiv zilele de weekend. Acest lucru este necesar pentru evitarea aglomeraţiei în cămin şi în campus. Rugăm toţi studenţii să îşi planifice vizita în aşa fel încât să respecte ora şi ziua aleasă.

2.      Să eliberați camera de lucrurile personale

NOTĂ: orele disponibile în aplicaţie (intervale din 15 în 15 minute) se referă doar la sosirea studentului, acesta putând rămâne în cămin atât timp cât e necesar pentru a-și lua lucrurile personale şi pentru a face curăţenie în cameră.

3.      Să predați cheia camerei  

Predarea se face la administraţia căminului (în timpul programului cu publicul: de luni până vineri, în intervalul 08:00 – 16:00), sau către personalul de securitate al căminului (în afara programului cu publicul).

Facem apel la conştiinţa şi la spiritul dumneavoastră civic în timpul procesului de eliberare a camerelor. Astfel, vă rugăm ca pe toată durata acestei perioade să respectaţi reglementările şi recomandările în vigoare (purtarea măştii de protecţie, formarea de grupuri de maximum 3 persoane, dezinfectarea frecventă a mâinilor etc.). De asemenea, vă recomandăm să vă programaţi pe cât posibil vizitele în aşa fel încât programarea dvs. să nu coincidă cu cea a colegilor de cameră, pentru a scădea riscul unei eventuale contaminări

Mențiuni:

Pentru procesul de eliberare a camerelor nu este necesară completarea unei cereri.

Pentru circulaţia între localităţi, studenții pot prezenta autorităţilor acest anunţ şi/sau o dovadă a cazării în cămin (legitimaţie, contract de cazare).

Studenţii domiciliaţi şi aflaţi în prezent în localităţile ce se vor afla şi după 15 mai 2020 sub măsuri de carantinare (Suceava, Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi, Mitocu Dragomirnei, orasul Ţăndărei din judeţul Ialomiţa, cartierul Bendea din oraşul Babadag, judeţul Tulcea, localitatea Vadu Crişului, judeţul Bihor, și cartierul Poşta din municipiul Buzău) nu sunt nevoiţi să se întoarcă după lucrurile personale. Acestea vor fi păstrate în siguranţă în cămine până la ridicarea restricţiilor de deplasare.

În mod excepțional, în cazul existenţei unor motive obiective şi verificabile, universitatea va asigura şi după data de 1 iunie 2020, în limita posibilităţilor, locuri în cămin solicitanților care:
·          se află în imposibilitatea de a se întoarce în localitatea/ţara de domiciliu
·          se află sub incidenţa unui contract care impune prezenţa fizică a persoanei în Cluj-Napoca după 01.06 (ex. contract de muncă, contract de voluntariat: SAJ Cluj, SMURD Cluj, activităţi umanitare în contextul COVID-19 ale organizaţiilor studenţeşti)
·          au nevoie să fie prezenţi în Cluj-Napoca pentru finalizarea lucrării de licenţă (student an terminal)
·          nu dispun de mijloacele tehnice necesare desfăşurării în bune condiţii a examenelor în mediul online
·          se află într-o altă situaţie excepţională neprevăzută mai sus, care va fi evaluată de către Serviciul Social al universităţii

Aceştia vor prezenta, în cazul în care nu au rămas în Cluj-Napoca pe perioada stării de urgenţă, o declaraţie pe proprie răspundere (găsiţi mai jos un model tipizat) şi un aviz epidemiologic de la medicul de familie. Ambele documente trebuie scanate şi trimise online, la adresa de e-mail , până în data de 24.05.2020.

Pentru această categorie de locatari, menţionăm următoarele:
·        locul/căminul unde vor fi cazaţi nu va fi neapărat acelaşi cu cel de până acum;
·        universitatea le va asigura cazare până în 31 iulie 2020;
·        plata pentru perioada 01.06 – 03.07 (sau momentul eliberării camerei) va urma regimul uzual din timpul anului universitar;
·        plata pentru perioada 03.07-31.07 (sau momentul eliberării camerei) va urma regimul de vară.

Pentru orice alte informaţii, vă rugăm să vă adresaţi Serviciului Social, administratorilor de cămine sau studenţilor din comitetele de cămin.

Accesat de 7496 de ori

Selecție - anunțuri