UMF
Luni, 14 Septembrie 2020 15:33

Mesajul Rectorului, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, cu privire la începerea noului an universitar

Dragi studenți, stimați colegi,

Pregătindu-mă să scriu acest mesaj, nu pot să nu reflectez la ce diferită este viața noastră acum față de cum era la începutul anului. „Fără precedent” este sintagma pe care o auzim cel mai des, care surprinde schimbarea absolută a stilului de viață pentru întreaga umanitate. Iar printre toate confuziile și neliniștile pe care le-am trăit, am început să folosim pentru colegii noștri termenul „eroi”, care exprimă respectul comunității și subliniază faptul că nici măcar frica nu poate opri dorința unui medic de a face bine.

Evenimentele din ultimele luni ne-au testat capacitățile de adaptare și reinventare. Am fost puși în fața unor decizii complicate, care au schimbat aproape în totalitate paradigma învățământului medical și pot spune, cu mândrie și recunoștință, că ne-am organizat exemplar, atât în continuarea și finalizarea anului universitar 2019-2020, cât și în susținerea sesiunilor de examene, admitere și licențe.

Pe această cale, doresc să vă transmit toată aprecierea mea pentru felul în care ați reacționat la schimbările și restricțiile ce ne-au fost impuse, că ați pus siguranța voastră și a celor apropiați pe primul loc, că ați dat dovadă de perseverență și responsabilitate, respectându-vă anagajamentele. În ciuda distanței impuse, v-am simțit pe toți aproape și pentru asta vă mulțumesc!

Începerea anului universitar 2020-2021 aduce noi provocări, pe care le vom transforma, tot împreună, în oportunități și vom profita de această situație pentru a face lucrurile mai bine. Conducerea universității își asumă misiunea și responsabilitatea de a asigura performanţa academică și, în același timp, de a menține standardele de sănătate și siguranță.

În ședința de vineri, 11 septembrie 2020, a Senatului Universității, s-a decis ca activitățile didactice să se desfășoare, începând de luni, 5 octombrie 2020, în sistem hibrid, online și în contact direct cu pacientul. Astfel, cursurile se vor desfășura exclusiv online, iar o parte din activitățile practice vor avea loc onsite.

Vom folosi metode inovatoare pentru a trece cu bine provocările momentului, fără să sacrificăm calitatea actului didactic. În anii care urmează vom recupera tot ce nu am acoperit în acest an, așadar ciclul de formare al studenților noștri va rămâne cel puțin la nivelul generațiilor anterioare.

Modul detaliat în care se va desfășura activitatea didactică pentru fiecare specializare și formațiune de studiu în parte va fi postat pe site și va fi transmis prin mijloacele de comunicare disponibile (grupuri de email și aplicația InfoUtil). La fel și informațiile privind cazarea în căminele universității pentru studenții care vor avea activitate didactică onsite.

Toate deciziile luate se aplică atât pentru programele de studiu în limbă română, cât și pentru cele în limba engleză și limba franceză.

În încheiere, mai doresc să transmit câteva cuvinte studenților care, acum, la început de an universitar, sunt emoționați și se simt nesiguri de ceea ce va urma.

Dragi colegi studenți,

Vă mulţumesc pentru curajul și înțelegerea de care dați dovadă în această perioadă.

Bobocilor universității noastre le urez pe această cale bun venit între elitele studenților mediciniști din România!

În acest început de an deosebit față de alte începuturi, amintiți-vă un lucru: nu sunteți singuri. Vom fi în continuare alături de voi și veți rămâne, ca până acum, prioritatea noastră. Succesul vostru este esențial pentru universitate. Întrega comunitate universitară ramâne neclintită în misiunea noastră de a va oferi educaţie medicală la cele mai înalte standarde, în condiţii de siguranţă.

Am încredere că în lumina de la capătul acestui an întunecat vom păși mai puternici, încrezători că suntem aici pentru a vă îndeplini cel mai nobil destin, acela de a deveni profesioniști în sănătate și de a vă ajuta semenii.

Sunt încrezătoare că și acest an universitar va fi unul de succes!

Cu cele mai bune gânduri,

Rector,

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu

Accesat de 7394 de ori

Selecție - anunțuri