UMF
Joi, 11 Martie 2021 09:43

UMF Iuliu Hațieganu în Clasamentul Emerging Economies University Rankings 2021

Potrivit clasificării Emerging Economies University Rankings 2021, realizată de prestigioasa revistă britanică
Times Higher Education, UMF “Iuliu Hațieganu” se regăseşte în jumătatea superioară (pe locul 251-300) a topului celor mai bune 606 universităţi, din 48 de ţări din zona Emerging Economies.

Inclusă pentru prima dată în acest clasament, universitatea noastră ocupă locul al doilea în ierarhia universităților din România, alături de Universitatea Babeș-Bolyai.
Clasamentul Emerging Economies University Rankings 2021 a fost realizat în baza a 13 indicatori de performanță, aceiași folosiți și la clasamentul mondial al universităților THE World University Rankings, care măsoară performanța unei instituții sub aspectul activităților de predare (Teaching), activităților de cercetare (Research), impactulului rezultatelor cercetării – citările (Citations), gradului de internaționalizare (International Outlook) și transferului de cunoștințe către mediul socio-economic (Industry Income).

UMF “Iuliu Hațieganu” ocupă primul loc în România la categoriile Predare (Teaching) și Perspective Internaționale (International Outlook).

Felicitări întregii comunități academice!

Accesat de 269 de ori

Selecție - anunțuri