UMF
Luni, 15 Martie 2021 14:10

FameLab 2021 – au început înscrierile la una dintre cele mai mari competiții de comunicare a ştiinţei din lume

Studenții și cercetătorii din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca sunt invitați să se înscrie, până la data de 31 martie 2021, în competiția internațională de comunicare a științei FameLab 2021.
Tema competiției FameLab 2021 în România este „Science for a better future” și urmărește să sublinieze rolul esențial al descoperirilor științifice în rezolvarea problemelor majore ale societății contemporane.
Dacă poți explica un concept științific pe înțelesul unei public larg în cel mult trei minute, înscrie-te în competiție prin completarea formularului online disponibil pe: http://bit.ly/2OvUZTc. Poți ajunge să reprezinți România la finala internațională FameLab din Marea Britanie și să ai acces la oportunități profesionale în domeniul comunicării științei la nivel internațional. Prezentarea trebuie să fie distractivă, originală, să aibă rigurozitate științifică și să capteze atenția publicului neavizat.
Organizată în peste 20 de țări și cu o rețea de peste 10.000 de studenți, cercetători sau profesioniști din universități, organizații și centre de cercetare din întreaga lume, FameLab este cea mai mare competiție globală de comunicare a științei, în domenii precum ingineria, medicina, tehnologia, biologia, chimia, fizica sau matematica.
Evenimentele de selecție regionale se vor desfășura online, prin Microsoft Teams, în perioada 1-19 aprilie și vor fi organizate de universitățile și organizațiile de știință partenere în competiția FameLab. În urma selecțiilor regionale, poți fi selectat în echipa de finaliști care va intra în cursa pentru finala națională FameLab România, organizată online, în luna mai.
Din rândul celor care se înscriu cu o prezentare video, juriul îi va selecta pe cei care vor merge în etapa preselecțiilor regionale pe baza a trei criterii: conținut, claritate și carismă. Preselecția regională FameLab va fi organizată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la o dată comunicată ulterior, nu mai târziu de 19 aprilie.
Completează și trimite formularul online până în 31 martie pentru a te înscrie la selecțiile regionale FameLab - și nu uita să te asiguri că ești eligibil pentru competiție!
Informații complete despre înscrieri, eligibilitate și etapele competiției sunt disponibile pe site-ul British Council.

Accesat de 492 de ori

Selecție - anunțuri