UMF
Joi, 19 Mai 2022 10:26

Apel Transnațional M-ERA.NET-3-2022

Titlu proiect: ERA-NET for research and innovation on materials and battery technologies, supporting the European Green Deal.

Acronim: M.ERA.NET 3

Finantator: Comisia Europeană, ERA-NET Cofund

Coordonator: Oesterreichische Forschungsfoerderungsgesellschaft – FFG, Austria

Perioada de implementare: 1/03/2021-28/02/2026

Propunerea M-ERA.NET 3 (co-fund), vizează coordonarea eforturilor de cercetare din statele membre participante, regiuni și state asociate în cercetarea și inovarea materialelor, inclusiv materiale pentru bateriile viitoare. O rețea largă de organizații naționale și regionale de finanțare din 29 de state membre și state asociate ale UE și 6 țări din afara UE, va implementa apeluri comune anuale pentru a finanța o cooperare transnațională inovatoare de excelentă în domeniul CDT și activități suplimentare pentru a sprijini comunitatea europeana de cercetare în domeniul materialelor în eforturile de abordare a provocărillor secolului 21.

Continuând activitățile începute anterior în cadrul proiectului M-ERA.NET 2, (3/2016-2/2021), consorțiul M-ERA.NET 3 abordează tehnologiile emergente și domeniile de aplicații conexe, cum ar fi: suprafețe, acoperiri, materiale compozite, fabricare aditivă, modelarea integrată a materialelor. Cercetările care susțin inițiativele pe scară largă în domeniul materialelor si a viitoarelor tehnologii privind bateriile, sunt evidențiate în mod special ca o țintă principală atât a apelului cofinanțat (apel 2021) cât şi a apelurilor aditionale anuale. Ele urmăresc susținerrea economiei circulare și a obiectivelor de dezvoltare durabilă relevante:

• SDG 7: „Energie curată şi accesibilă” prin activarea mobilității electrice bazată pe tehnologii de stocare durabilă a energiei;


• SDG 9: „Inovație industrială și infrastructură”;

Mai multe planuri de acțiune și inițiative relevante vor servi drept ghiduri programatice pentru M-ERA.NET 3 la definirea activităților comune, cum ar fi:

1. Planul de acțiune pentru economia circulară ;

2. Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă și cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale acesteia ;

3. Comunicarea CE „ O planeta curată pentru toți ;

4. Acordul verde european 

Calendar apel

• 15 martie 2022: lansare apel;

• 15 iunie 2022, 12:00 CET: termen depunere pre-propunere;

• 17 noiembrie 2022, 12:00 CET : termen depunere propunere finală

Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați: uefiscdi.gov.ro :: M-ERA.NET 3

Cu stimă

Echipa DepCDI

 

Accesat de 890 de ori

Selecție - anunțuri