UMF
Marți, 07 Februarie 2023 13:54

Competiție EU Cancer Mission

Stimate cadre didactice/cercetători,

Vă informăm că aveți posibilitatea de a depune propuneri de proiecte în cadrul competiției Horizon - EU Cancer Mission.

Topic: HORIZON-MISS-2023-CANCER-01-01 - Addressing poorly-understood tumour-host interactions to enhance immune system-centred treatment and care interventions in childhood, adolescent, adult and elderly cancer patients

Scop: Acest subiect va contribui la atingerea obiectivului Misiunii de a înțelege mai bine cancerul prin studierea interacțiunilor tumoră-gazdă care stau la baza dezvoltării și progresiei cancerului, inclusiv în bolile avansate localizate sau metastatice. Accentul ar trebui să fie pus pe cancerele greșit înțelese și subtipurile acestora la copii, adolescenți, adulți și vârstnici.

Deadline depunere: 12.04.2023

Se finanteaza 4 proiecte pentru acest call.

Buget pe proiect: 9.170.726 euro

Mai multe detalii: Funding & tenders (europa.eu)

 

Topic: HORIZON-MISS-2023-CANCER-01-02 - Enhance primary cancer prevention through sustainable behavioural change

Scop: Misiunea privind cancerul și Planul european de combatere a cancerului urmăresc să exploateze potențialul de prevenire primară a cancerului prin abordarea factorilor cheie de risc și a factorilor determinanți ai sănătății.

Deadline depunere: 12.04.2023

Se finanteaza 5 proiecte pentru acest call.

Buget pe proiect: 5.000.000 euro

Mai multe detalii: Funding & tenders (europa.eu)

 

Topic: HORIZON-MISS-2023-CANCER-01-03 - Pragmatic clinical trials on minimally invasive diagnostics

Scop: Evaluarea eficacității în studiile clinice pragmatice inițiate de investigatori academice randomizate sau randomizate în grup, cu privire la modul cel mai bun de a realiza și implementa intervenții de diagnostic minim invazive bazate pe dovezi. Studiile clinice pragmatice se concentrează pe alegerea între opțiunile de îngrijire. Studiile pragmatice evaluează eficacitatea, efectul diagnosticului în practica clinică de rutină (lumea reală).

Deadline depunere: 12.04.2023

Se finanteaza 7 proiecte pentru acest call.

Buget pe proiect: 6.142.857 euro

Mai multe detalii: Funding & tenders (europa.eu)

 

Topic: HORIZON-MISS-2023-CANCER-01-04 - Establish best practices and tools to improve the quality of life for childhood cancer patients, survivors and their families in European regions

Scop: Cele mai bune practici și instrumente pentru îmbunătățirea calității vieții pentru supraviețuitorii cancerului infantil există la nivel național, regional și local. Aceste practici și instrumente ar trebui extinse sau implementate în regiuni din cel puțin trei state membre sau țări asociate diferite, pentru a servi drept demonstratori pentru o adoptare mai largă.

Deadline depunere: 12.04.2023

Se finanteaza 1 proiect pentru acest call.

Buget pe proiect: 6.000.000 euro

Mai multe detalii: Funding & tenders (europa.eu)

Cu stimă,

Echipa DepCDI

Accesat de 460 de ori

Selecție - anunțuri