UMF
Miercuri, 15 Martie 2023 14:02

20 martie, Ziua Internațională a Francofoniei celebrată la UMFIH

La 20 martie 1970 au fost puse bazele Francofoniei instituţionale, prin crearea la Niamey a Agenţiei de Cooperare Culturală şi Tehnică, devenită mai târziu Organizația Internațională a Francofoniei.
Este deja o tradiție ca în data de 20 martie să fie sărbătorită Ziua Internațională a Francofoniei: peste 300 de milioane de francofoni de pe 5 continente sărbătoresc limba lor comună și diversitatea Francofoniei, prin concursuri, spectacole, expoziții de artă, concerte, seri de poezie, conferinţe, prelegeri, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme, toate pentru o mai bună promovare a limbii franceze, dar şi în scopul cooperării şi solidarităţii dintre state.
Anul 2023 este un an de mare însemnătate pentru România, ca «stat-far» al Francofoniei în această parte a Europei, aniversând 30 de de ani de la adeziunea țării noastre la Organizația Internațională a Francofoniei.


În acest context, avem bucuria să vă invităm luni, 20 martie 2023, la o CĂLĂTORIE ÎN FRANCOFONIE ghidată de studenți ai universității noastre care provin din Algeria, Camerun, Elveția, Liban, Madagascar, Maroc, Tunisia.
Serata interculturală va avea loc în Aula «Iuliu Hațieganu» str. Gheorghe Marinescu între orele 17-19.
Vă așteptăm cu drag!

Prof. dr. Anca-Dana Buzoianu
Rector

Accesat de 243 de ori

Selecție - anunțuri