UMF
Joi, 27 Aprilie 2023 11:53

Curs postuniversitar hands-on de Chirurgie Laparoscopică Ginecologică Avansată - prima ediție

Disciplina Obstetrică-Ginecologie II din cadrul UMF "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca, are plăcerea de a invita medicii specialiști și primari din specialitatea Obstetrică-Ginecologie la prima ediție a cursului postuniversitar hands-on de Chirurgie Laparoscopică Ginecologică Avansată, pe data de 24-25 mai 2023, desfășurat în cadrul Clinicii de Obstetrică Ginecologie “Dominic Stanca”(b-dul 21 Decembrie 1989, nr 55,
Cluj-Napoca) și în cadrul Centrului de Medicină Experimentală și Aptitudini Practice (str. Ghe. Marinescu nr. 23, Cluj-Napoca).

Descrierea cursului:
Cursul se adresează medicilor specialiști și primari în specialitatea Obstetrică-Ginecologie, cu minimă experiență în chirurgia laparoscopică.
Obiectivele cursului sunt de a crește aplicabilitatea chirurgiei laparoscopice în ginecologie, de a perfecționa performanța individuală în efectuarea intervențiilor ginecologice avansate de tipul: miomectomie, anexectomie, histerectomie, limfadenectomie, cistorafie.
Cursul cuprinde prelegeri teoretice/ intervenții live/ exerciții practice la pelvitrainer/ intervenții chirurgicale pe model animal (porci). Vor fi efectuate operații pe animale în anestezie generală IOT, participanții fiind împărțiți în echipe operatorii de 2-3 cursanți/stație de lucru și animal.
Pe parcursul cursului participanții vor deprinde aptitudini necesare realizării de suturi laparoscopice, disecții și ligaturi vasculare.

Perioada de înscriere este 1 aprilie – 15 mai 2023.

Taxa cursului este de 2500 lei care va fi achitată numai după terminarea perioadei de înscriere și primirea unui e-mail cu pașii finalizării inscrierii la curs.
Pentru înscriere, vă rugăm să trimiteți un e-mail în care să specificați dacă sunteți medic specialist/primar Obstetrică-Ginecologie și cursurile anterioare absolvite de chirurgie laparoscopică, la adresa: .

Coordonator: Conf. dr. Răzvan Ciortea

Accesat de 473 de ori

Selecție - anunțuri